2022-03-01 14:13:16• hírek • Bede Emőke

Kritikán aluli állapotban levő konténer miatt magyarázkodik a prefektus

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

A Carei News nevű Facebook-oldalra kedd délben került fel egy rövid videó, melyben azt a fémkonténert mutatják be, amiben elméletileg az ukrajnai menekültek számára felajánlott élelmiszereket, ivóvizet, tisztálkodási szereket, illetve egyéb adományokat kellene raktározni. A videófelvételből azonban tisztán kiderül, a konténer elfogadhatatlan állapotban van, talán egy tenyérnyi hely sincs benne, amit ne lepne be a kosz és a rozsda.

Mivel a konténert a prefektusi hivatal „intézte”, ezért a nemrégiben beiktatott Radu Roca kormánymegbízottnak máris magyarázkodnia kellett. „Hétfő este egy civil szervezet fordult hozzám segítséget kérve abban, hogy a csanálosi határátkelőhöz szerezzünk egy konténert a romlandó termékek tárolására. Egy sajnálatos hiba miatt nem került ellenőrzésre a konténer állapota. Biztosíthatom önöket, hogy a konténert a lehető legrövidebb időn belül elszállítjuk és kicseréljük egy minőségi darabra, melyben biztos körülmények között tárolhatóak az állampolgároktól érkező felajánlások” – nyilatkozta a prefektus.
 


A civil szervezet szerencsére a Roca által beígért konténer megérkezéséig sem maradt tárolóhely nélkül, ugyanis Razvan Silaghi csendőr segítségével egy lakókocsit vittek a helyszínre, melyben messzemenően jobb körülmények között raktározhatóak a határátkelőnél rostokoló menekültek számára gyűjtött adományok.




Fotók: Carei News Facebook-oldal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: